Společnost CIME na TECHAGRU 2012

12.12.2012 17:06

Pro každého něco

Široký sortiment techniky nabízí i společnost Cime, s. r. o. V nabídce najdeme stroje pro zemědělství, komunální sféru a zahradníky i pro stavebnictví. Mezi jejich zákazníky nepatří pouze profesionálové, na své si přijdou i hobby zákazníci.

 

V komunální sféře a v zahradnických službách se neobejdeme bez univerzálních nosičů nářadí.

 

Patří k těm spolehlivým

V nabídce Cime najdeme například italskou značku Goldoni. Jsou vyráběny ve výkonnostních řadách od 25 do 58 koní, v provedení s dieselovými dvou až čtyřválcovými motory. V možnostech je řízení přední nápravy nebo řízení kloubové. Některé modely nabízí i otočné řízení, v posledních letech velmi oblíbené. Jedná se o mechanické traktory, což přináší nejen nižší pořizovací cenu oproti hydraulickým konkurentům, ale i vyšší spolehlivost. Šíře nejužšího traktoru Goldoni je 80 centimetrů což je  ideální pro pohyb po chodnících městských aglomerací.

Univerzální nosiče nářadí

Další variantou univerzálního nosiče ze sortimentu Cime je Valpadana. Pro práci v komunálním sektoru jej předurčuje především jeho malá šířka, která dosahuje jednoho metru. Pohon všech čtyř kol je zajištěn plynulou hydrostatickou převodovkou. Uplatní se v zimní i letní údržbě.

Mezi stroje, které je možné osadit rozmanitým nářadím lze započítat i univerzální nosiče značky Lindner Unitrac. K dispozici jsou varianty 82 až 102 koní. Lze je agregovat s žacími stroji či sběracími vozy, uplatní se však i při zimní údržbě. Stroje vynikají vysokou svahovou dostupností, čemuž napomáhá pracovní záběr všech čtyř kol a velmi nízko položené těžiště. Kola jsou brzděna vnitřními kotoučovými brzdami. Stroje jsou osazeny motory Perkins s přímým vstřikováním. Za zmínku stojí i pojezdová rychlost, která dosahuje až 40 km/h.

Na trávníky

Pro ty, kteří se specializují spíše na letní údržbu, nabízí Cime žací speciál. Sekačkou s nulovou osou rotace je Walker. Při vybavení sběrným košem je travní hmota shromažďována zde, variantou bez sběru je sekačka mulčovací. Čelně umístěná žací hlava snižuje množství neposečených  ploch na minimum. Stroj je možno vybavit i nářadím pro zimní údržbu.

Dostatečné množství práce zastanou i jednoosé malotraktory. Společnost Cime prezentuje na českém trhu motorové kultivátory s výkonem od 5 do 14 koní. Jejich výhodou je jednoduchá obsluha a snadná manévrovatelnost. Řidítka je možno natočit v úhlu 180 °. Velkou výhodou těchto zařízení je možnost adaptace s mnoha pracovními nástroji.

Širokou škálu pracovních operací zvládnou stroje značky Billy Goat. Uplatní se při vysávání či ofukování zpevněných i travnatých povrchů a při péči o trávníky, jmenovitě při jejich aerifikaci a vertikutaci.