V Drahotuších přestřihli pásku

17.04.2013 12:00

Firma Cime s.r.o. má několik středisek, která jsou rozložena na území ČR. To hlavní bylo je a bude v Pelhřimově ostatní pobočky jsou rozmístěny tak, aby svým záběrem pokryly pokud možno celou rozlohu naší vlasti.

Severomoravské středisko firmy Cime má název Cime-plus, s.r.o. a do nedávna sídlilo v pronajatých prostorách v obci Milanov, nedaleko Hranic na Moravě. V dubnu tohoto roku došlo k významné změně a sice k otevření střediska nového. Nové středisko (původním majitelem používané pro prodej a servis osobních automobilů) se nachází jen pár kilometrů vedle, v obci Drahotuše a u hlavního tahu směrem na Hranice. 17. dubna v něm Petr Kozák a Vladimír Hubka slavnostně přestřihli pásku a pozvali staré i nové uživatele svých strojů na dny otevřených dveří.

S komplexní nabídkou

Firma Cime-plus je ze 40 % vlastněná firmou Cime a zbývajících 60 % patří dvěma majitelům. Jedním z nich je Petr Kozák a druhým Martin Bargel. Náplní firmy je prodej a servis zemědělské techniky o nějž se stará deset zaměstnanců. Čtyři z nich se věnují servisu, pět prodeji a jedna ze zaměstnankyň hlídá ekonomiku a účetnictví.

A jaká technika je v nabídce? Samozřejmě kompletní sortiment firmy Cime zahrnující jak zemědělskou tak komunální techniku. A protože cílem firmy Cime Plus je nabídka kompletního sortimentu techniky, určené pro zemědělství, nabízejí též traktory a sklízecí mlátičky Massey Ferguson, pícninářskou a půdozpracující techniku Kuhn, švédský Vaderstad krmné vozy Fontana a dopravní techniku Romill.

Den otevřených dveří má za cíl nalákat zákazníky. K tomu je třeba dobré, nebo někdy špatné počasí. Hezké počasí evokuje v lidech potřebu zajet si na výlet, jenže u zemědělců též potřebu udělat polní práce u deštivého počasí je tomu naopak. V Drahotuších nejdříve pršelo a poté bylo hezky takže těžko říci jak přírodní živly rozhodování návštěvníků ovlivnily.

To však není nutné zkoumat a návštěvníci dorazili. Nakonec proč by ne, měli se na co podívat. A mezi vystavenou technikou byly jak akční modely, například teleskopické manipulátory Merlo 34.10 a 34.7, které stály hned u vchodu a nechyběly ani novinky. Mezi nimi můžeme zmínit jednak traktor Massey Ferguson 7615, a nebo malý Goldoni Ronin, který je nástupem známé modelové řady Aster. Se svojí šířkou 1,3 m je vhodný pro práci v sadech a vinicích.

A mezi zajímavou techniku musíme uvést rovněž traktor Lindner Geotrac 64 v úpravě pro výcvik autoškoly.  Na dnech otevřených dveří byl přítomen i jeho majitel, který si je velmi pochvaloval. Zakoupil ho loni na podzim a při výcviku žáků je velmi úsporný neb za hodinu spotřebuje 3,6 až 3,8 l nafty. Záleží na tom jaký je kdo řidič a jaké má traktor zatížení. V současné době jde o přívěs a nově bude agregován též s jednonápravovým návěsem.

Jednou z výhod, která při nákupu traktoru rozhodla jistě bylo i to, že tato značka je v sousedním Rakousku běžně upravována pro autoškoly. Traktor byl proto již objednán ve specifikaci s přídavným pedálem spojky a brzdy a jeho majitel si do něj jen umístil lepší sedačku spolujezdce. Přes malé rozměry traktoru se do něj sedačka dobře vešla.

Zákazníkům vstříc

Přestěhováním do nových prostor získala firma Cime-plus hned několik výhod pro úspěšný rozvoj. Jednak má vlastní budovy a pozemky dovolující další rozšíření provozu, a protože byla zvětšena plocha pro servis strojů mohou se i těmto činnostem lépe věnovat. A jak jsme se dozvěděli od Petra Kozáka heslo Náš zákazník náš pán se snaží naplňovat. Mimo servisu provozují též zaškolování obsluh a to jednou u nich na dvoře a podruhé přímo u zákazníka. A s ohledem na úspěšný prodej mají i techniku, kterou lze zapůjčovat. A to jak na vyzkoušení zda opravdu funguje i v podmínkách budoucího zákazníka, tak tehdy pokud používaná technika potřebuje servisní zásah, ale zároveň je nutné nezdržovat polní práce.

K účelům zápůjčky slouží dva teleskopické manipulátory Melro, malé kloubové Weidemanny, půdozpracující a secí technika Kuhn, traktory Massey Ferguson a nově to bude dokonce i sklízecí mlátička MF 7280 Centora.

 

Text a foto Luboš Stehno